Հողի մեքենայական դեգրադացիայի կանխարգելման բանվորական օրգանի մշակում / Developmentof working body for the preventionof automotive soil degretation - Բեգլարյան, Վարդան Վալերիի / Beglaryan Vardan (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2021)
Ագրոնոմիական գիտության զարգացման հետ զուգահեռ ավելացավ տեխնոլոգիական գործընթացների թիվը դաշտում / Предотвращение деградации почв и восстановление первоначального состояния важная социально-экономическая проблема, решение которой в настоящее время находится в авангарде мировых научных исследований / Prevention of soil degradation and restoration of the original state is an important socio-economic problem, the solution of which is currently on the first line of scientific research in the world
Ե.20.01 «Գյուղատնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքենաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մ. Եսոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ե. Մարգարյան, Ա. Հ. Մելքոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ Շահումյանի «Ագրոսպասարկում» ԲԲԸ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology