Ծերության սոցիալ-հոգեբանական դետերմինանտները և տարեց անձանց տարբերակված սպասարկման կազմակերպումը Հայաստանում / Социально-психологические детерминанты старости и организация социального обслуживания пожилых в Армении / Social and psychological determinants of old age and organization of social services for the elderly in Armenia - Բաղդասարյան, Ջեմմա Սամվելի / Baghdasaryan Jemma (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2024)
Բնակչության ընդհանուր թվաքանակում տարեցների մասնաբաժնի շեշտակի աճն այսօր բնորոշ է աշխարհի բազմաթիվ երկրներին / Актуальность темы диссертации обусловлена увеличением доли граждан старшего возраста в общей численности населения Армении, требующего научного подхода к решению социальных, психологических, медицинских и других проблем пожилых людей / The relevance of the dissertation topic is due to the increase in the share of elderly citizens in the total population of Armenia, requiring a scientific approach to solving social, psychological, medical and other problems of the elderly
ԺԹ.00.03 «Սոցիալական հոգեբանություն» մասնազիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Գործնական հոգեբանության և սոցիոլոգիայի «Ուրարտու» համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Սեդրակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Ռ. Հակոբյան, Ն. Ա. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology