Значение ультразвукового исследования в ранней комплексной диагностике и контроле лечения дисплазии тазобедренных суставов у младенцев до двух лет / Ուլտրաձայնային հետազոտության նշանակությունը մինչև երկու տարեկան կոնք-ազդրային հոդերի դիսպլազիաներով երեխաների վաղ համալիր ախտորոշման և բուժման հսկողության ոլորտում / The importance of ultrasound examination in the early comprehensive diagnosis and treatment of hip dysplasia - Այվազյան, Գայանե Աշոտի / Ayvazyan Gayane (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2012)
Дисплазия тазобедренных суставов (ТБС) является одной из основных проблем современной ортопедии / Ատենախոսությունը նվիրված է կոնք-ազդրային հոդերի դիսպլազիայով երեխաների վաղ ախտորոշման և բուժման պրոցեսի դինամիկ հսկողությանը ուլտրաձայնային ՈՒՁՀ եղանակի կիրառմամբ / The thesis is devoted to the identification of the importance of ultrasound diagnosis in the complex of clinical and instrumental examination methods and further dynamic observation of the process of treatment of infants with hip dysplasia
ԺԴ.00.11 «Բժշկական ռադիոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Հ. Խոնդկարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Խաչատրյան, Ա. Կ. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վ. Ա. Ֆանարջյանի անվան ուռուցքաբանության ազգային ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences