Զարկերակային գերճնշման և նրա ռիսկի գործոնների տարածվածությունը Երևան քաղաքի չափահաս բնակչության շրջանում / Prevalence of arterial hypertension and its risk factors among adult population of Yerevan - Պողոսյան, Գևորգ Արշալույսի / Poghosyan Gevorg (ՀՀ ԱՆ Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2009)
Զարկերակային գերճնշումը (ԶԳ) տնտեսապես զարգացած և զարգացող երկրների հանրային առողջապահական կարևորագույն հիմնախնդիրներից է / Артериальная гипертония (АГ) одна из важнейших проблем общественного здравоохранения развитых и развивающихся стран / Arterial hypertension (АН) is a leading public health problem of both developed and developing countries
ԺԴ.00.04 «Սրտաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Սրտաբանության ԳՀԻ գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Պ. Հ. Զելվեյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Վ. Գուրգենյան, Լ. Ա. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Կուրորտաբանության և ֆիզիկական բժշկության ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences