Кинетика высокотемпературных диффузионных процессов азотирования тантала и азотирования и карбидизации ниобия / Տանտալի ազոտացման և նիոբիումի ազոտացման ու կարբիդացման բարձրջերմաստիճանային դիֆուզիոն պրոցեսների կինետիկան / The kinetics of high-temperature diffusion processes at tantalum nitridation, niobium nitridation and carbidization - Ադամյան, Ծովինար Ալեքսանդրի / Adamyan Tsovinar (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2012)
Развитие современной техники невозможно представить без керамических материалов, обладающих такими ценными физико-химическими свойствами, как тугоплавкость, термостойкость, прочность, износостойкость, инертность к агрессивным средам и т. д. / Սույն ատենախոսությունը նվիրված է տանտալի/նիոբիումի բարձրջերմաստիճանային ազոտացման և նիոբիումի կարբիդացման կինետիկայի ոսումնասիրությանը իզոթերմ և ոչ իզոթերմ ջերմային ռեժիմներում, որոնք առավել բնութագրական են տանտալի/նիոբիումի նիտրիդների ու նիոբիումի կարբիդների այրման ռեժիմում ստացման համար / This thesis concern to investigation of kinetics of high-temperature nitridation of tantalum/niobium and carbidization of niobium under isothermal and non-isothermal conditions, which are characteristic for synthesis of nitrides and carbides of above mentioned metals under combustion regime
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. L. Խառատյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Հ. Զուլումյան, Ա. Բ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Քար և սիլիկատներ» ԳԱՆ ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry