Հաճախորդ-բանկ հարաբերությունների կառավարման արդյունավետության բարձրացման ուղիները (ՀՀ բանկային համակարգի օրինակով) / Client-bank relationship management efficiency improvement ways (example based on the Armenian banking system) - Ստեփանյան, Ալիկ Հենրիկի / Stepanyan Alik (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Հետազոտության նպատակը հաճախորդների հետ հարաբերությունների կառավարման արդյունավետության բարձրացման նոր մոտեցումների մշակումն է՝ հաշվի առնելով ՀՀ բանկային համակարգի առանձնահատկությունները / Диссертация посвящена изучению вопросов повышения эффективности управления отношениями клиент-банк в банковской системе Армении / The dissertation deals with the issue of improving the efficiency of customer-bank relationship management in the banking system of Armenia
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Եվրոպական կրթական տարածաշրջանային ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա․ Խ․ Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ․ Բ․ Բոստանջյան, Ա․ Վ․ Հովասափյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics