Նավթիլմեթիլ խումբ պարունակող չորրորդային ամոնիումային աղերի վերախմբավորման-ճեղքման ռեակցիայի ուսումնասիրումը - Հովհաննիսյան, Նելլի Ռեմիկի / Hovhannisyan Nelli (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական քիմիայի ինստիտուտ, 2001)
Առաջին անգամ չորրորդային ամոնիումային աղերի վերախմբավորման-ճեղքման ռեակցիայում որպես 2,3-չհագեցած խումբ օգտագործվել են 1- և 2-նավթիլմեթիլ խմբերը / Впервые в условиях реакции перегруппировки-расщепления изучено поведение четвертичных солей аммония, содержащих 1- и 2-нафтилметильные группы
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ օրգանական քիմիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ջ. Վ․ Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Հ. Ինճիկյան, Ա. Ս. Նորավյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry