Разработка методов оценки безопасности грунтовых плотин, откосов склонов с учетом сейсмического воздействия / Գրունտային պատվարների, շեպերի և լանջերի անվտանգության գնահատման մեթոդների մշակումը՝ հաշվի առնելով սեյսմիկ ազդեցությունը - Ադիլխանյան, Հենրի Արմենի / Adilkhanyan Henri (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2006)
Обрушение откосов плотин из грунтовых материалов склонов, дорожных насыпей и оползней явление опасное и может привести в катастрофическим последствиям / Գրունտային պատվարների շեպերի, բնական լանջերի և սողանքային զանգվածների փլուզումը վտանգավոր երևույթ և կարող է բերել աղետալի հետևանքների
Ե.23.02 «Քաղաքացիական, արդյունաբերական, հիդրոտեխնիկական, տրանսպորտային և ստորգետնյա շինարարություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ս. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Մ.Ղազարյան, է. Հ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology