Անձի դևիանտ վարքը որպես արտակարգ իրավիճակների ներգործության հետևանք և դրա հաղթահարման ուղիները - Սարգսյան, Վահան Ժորայի / Sargsyan Vahan (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2005)
Հետազոտության հիմնական նպատակն է՝ բացահայտել արտակարգ իրավիճակների ներգործության հետևանքով անձի վարքագծային շեղումների առաջացման ու զարգացման հոգեբանական մեխանիզմները և մշակել դրանց հաղթահարման հոգեբանական պայմանների և ուղիների գիտատեսական հիմքեր / Основная цель исследования - выявить психологические механизмы возникновения и развития поведенческих девиаций вследствие воздействия экстремальных ситуаций, выработать научно-теоретические основы психологических путей u условий их преодоления
ԺԹ.00.06 «Իրավաբանական հոգեբանություն, քաղաքական հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ռ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Պ. Մկրտումյան, Գ. Հ. Սաֆարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology