Роль эндовидеохирургии в комплексном лечении больных с холедохолитиазом / Էնդովիդեովիրաբուժության դերը խոլեդոխոլիթիազով հիվանդների համալիր բուժման մեջ - Բորոզան, Վարդան Ռաֆաիլի / Borozan Vardan (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2003)
Почти на всем протяжении прошлого столетия заболевания желчных путей остаются одной из центральных проблем хирургической гастроэнтерологии / Հետազոտությունները կատարվել են 138 խոլեդոխոլիթիազով տառապող հիվանդների մոտ, որոնք գտնվում էին ստացիոնար բուժման պայմաններում / On the base of clinical analysis of data of 138 patients with surgical pathology of choledocholithiasis (the main group consists 48 patinets, undergoing laparoscopic choledocholithotomy
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Մ. Հերացու անվան ԵրՊԲՀ-ի գիտահետազոտական կենտրոնի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ռ. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Համբարձումյան, Ռ. Հ. Կանայան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Միքայելյան վիրաբուժության ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences