Գեոդեզիական մեթոդներով երկրակեղևի ձևախախտումների դինամիկայի ուսումնասիրումը մերձերևանյան գեոդինամիկական պոլիգոնում / Study the dinamics of the earth crust deformation with geodetic methods at close to yerevan geodynamic polygone - Հարությունյան, Նարինե Վահանի / Harutyunyan Narine (ՀՀ ԿԳՆ ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան, 2014)
Երկրի մասին գիտության զարգացման ժամանակակից փուլը, պայմանավորված նորագույն ճշգրիտ արբանյակային տեխնոլոգիաների կիրառմամբ, արագ առաջընթաց է ապրում՝ հատկապես ապահովելով գիտության այնպիսի ուղղության զարգացում, ինչպիսին ինժեներական գեոդինամիկան է / Современный этап развития науки о Земле, обусловленный применением современных спутниковых технологий, переживает быстрый прогресс / The present stage of development of the Earth Science, due to application of modern satellite technology, undergoes a rapid progress, particularly providing the development of such areas as Engineering Geodesy
Ե.23.06 «Գեոդեզիա, ներառյալ քարտեզագրություն և կադաստր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ս. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Վ. Համբարձումյան, Ս. Շ. Նուրիջանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology