Среда генерации и интерпретации тестовой информации системного уровня при модульно-ориентированном проектировании систем на чипах / Համակարգային մակարդակի տեստային ինֆորմացիայի գեներացիայի և ինտերպրետացիայի միջավայր չիպ- համակարգերի մոդուլային կողմնորոշված նախագծման դեպքում - Աթոյան, Տիգրան Ռոբերտի / Atoyan Tigran (Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտ, 2005)
Развитие технологий проектирования систем-на-чипах (СнЧ) непосредственно связано с использованием уже разработанных и проверенных компонентов (модулей), что позволяет снизить затраты на проектирование и тем самым существенно снизить расходы и время, необходимые для разработки таких систем / Ատենախոսությունը նվիրված է չիպ-համակարգերի տեստավորման արդիական խնդրի ասպեկտներից մեկի՝ չիպ-համակարգերի ներդրված մոդուլների տեստային ինֆորմացիայի գեներացիան և ինտերպրետացիան ապահովող տեստավորման միջավայրերի ավտոմատ կոմպիլյացիայի և՛ վերիֆիկացիայի մեթոդաբանության, և՛ գործիքային միջոցների ստեղծմանը
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Կ. Շուքուրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Բ. Մարանջյան, Լ. Լ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems