Профиль личности, аффективные расстройства и качество жизни при сердечно-сосудистых заболеваниях / Անձի պրոֆիլը, աֆեկտիվ խանգարուսները և կյանքի որակը սիրտ-անոթային հիվանդությունների ժամանակ / Person profile, affective disorders and quality of life in cardiovascular diseases - Սեկոյան, Իրենա Էդուարդի / Sekoyan Irena (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2004)
Принципы и критерии доказательной медицины, как и неуклонно нарастающая тенденция к глобализации междисциплинарного подхода, характеризующие современную стратегию развития клинической медицины, обеспечили существенный прорыв в изучении ряда кардинальных проблем психосоматических взаимоотношений при патологии сердечно-сосудистой системы / Ապացուցված է, որ ՍԻՀ տառապող անձի A տիպի հիվանդների մոտ դեպրեսիան տոկոսային հարաբերությամբ ավելի շատ է ի հայտ բերվում, քան՝ В տիպի դեպքում / Psychodiagnostic researches were carried out in 163 patients with ischemic heart disease (IHD) and 112 patients with vascular dementia (VD)
ԺԴ.00.07 «Նյարդաբանություն, հոգեբուժություն և թմրաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի ԳՀԿ գիտակոորդիանացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Գ. Դանիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ա. Մելիք-Փաշայան, Ս. Հ. Սուքիասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վրաստանի Հանրապետության ԱՆ Մ. Մ. Ասատիանու անվան հոգեբուժության ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences