Синтез и биологическая активность новых α, β-аминокетонов и производных / Նոր α, β-ամինակետոնների և նրանց ածանցյալների սինթեզը և կենսաբանական ակտիվությունը / Synthesis and biological activity of new α, β-aminoketones and their derivatives - Պապոյան, Օֆելյա Ավետիքի / Papoyan Ophelia (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնի նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտուտ, 2011)
Несмотря на то, что современная клиника распологает большим арсеналом фармакологических средств для лечения различных заболеваний, тем не менее, поиск новых высокоэффективных лекарственных средств никогда не теряет свою актуальность / Չնայած նրան, որ ժամանակակից բժշկությունը տարբեր հիվանդությունների բուժման համար կարող է օգտվել գոյություն ունեցող բազմաթիվ դեղամիջոցներից, այնուամենայնիվ, նոր էֆեկտիվ դեղամիջոցների որոնումը երբեք չի կորցնում իր արդիականությունը / Despite the fact that the present medicine has a great deal of medicinal preparations at its disposal fortreatment of various diseases, search for new high effective drugs never loses its actuality
Բ.00.10 «Կենսօրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնի նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ա. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Մնացականյան, Ժ. Ա. Չոբանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ հայկենսատեխնոլոգիա ԳԱԿ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry