Փողի զանգվածի և դրամանիշերի կառուցվածքի կանխատեսումը Հայաստանի Հանրապետությունում - Մելիքյան, Արթուր Սամվելի / Meliqyan Arthur (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 1999)
Խորհրդային Միության փլուզման արդյունքում ձևավորված անկախ պետությունների շարքում Հայաստանի Հանրապետությունը (ՀՀ) նույնպես կանգնեց անկախ պետականության և տնտեսավարման շուկայական համակարգի ստեղծման խնդիրների առջև / В работе "Прогнозирование денежной массы и структуры денежных знаков в PA" поставлены цели исследования денежно- кредитной политики, денежной массы и структуры денежных знаков в PA
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Հ. Եղիազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Բ. Բոստանջյան, Ռ. Լ. Վալեսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ժողովրդական տնտեսության պետական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics