Հայաստանի տարածքում աճող առավել տարածված վայրի բանջարաբույսերը և դրանց օգտագործման հնարավորությունները - Մելիքյան, Անդրեաս Շմավոնի / Melikyan Andreas (ՀՀ ԳՆ հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 1998)
Հայաստանի բուսական աշխարհը չափազանց հարուստ է և բազմազան / Растительный мир Армении чрезвычаино богат и разнообразен
Զ.01.02 «Բուսաբուծություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայի գիտական խորհրդում ; Գիտական խորհրդատու՝ Պ. Ա. Ղանդիլյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ս. Ավագյան, Ա. Ս. Բարսեղյան, Գ. Ա. Ղարիբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ երկրագործության գ/հ ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture