Ճանաչման ներկայացնելու դատավարական ու տակտիկական հիմքերը - Մինասյան, Արշալույս Կարլենի / Minasyan Arshaluys (Երևանի պետական համալսարան, 2008)
Հայաստանի Հանրապետությունը, անդամակցելով միջազգային տարբեր կառույցների և հատկապես Եվրոպական խորհրդին, ստանձնեց մի շարք պարտավորություններ, որոնց կարևոր մասը դատաիրավական բարեփոխումներն են: Հարկ եղավ խորհրդային դատական համակարգն ու դատավարությունը փոխարինել սկզբունքորեն նոր համակարգով և դատավարական օրենսդրությամբ, որտեղ առաջնությունը պետք է տրվեր մարդու իրավունքներին ու հիմնարար ազատություններին / Диссертация посвящена одному из следственных действий предъявлению для опознания. Выбор темы не случаен, так как существует ряд процессуальных тактических проблем, касающихся данного следственного действия, которые нуждаются исследовании
ԺԲ.00.04 «Դատավարական իրավունք-դատարանակազմություն,քաղաքացիական դատավարություն, քրեական դատավարություն, կրիմինալիստիկա, դատական փորձաքննություն, փաստաբանություն, օպերատիվ-հետախուզական գործունեության տեսություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ իրավագիտության ֆակուլտետի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Գ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ ժ. Օ. Դմիտրիևիչ, Ա. Ս. Դավթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law