Պետության և իրավունքի առաջացման ու դրանց տիպականացման տեսական հիմնահարցերը - Սարդարյան, Կարեն Հեկտորի / Sardaryan Karen (ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիա, 2005)
Պետականության և իրավունքի առաջացման, դրանց տիպականացման հիմնահարցերը իրավագիտության ու իրավունքի տեսության, այսպես կոչված, հավերժական խնդիրներից են / Диссертация посвящена актуальным проблемам происхождения и типологии государства и права
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն, իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտի գիտխորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Հ. Սաֆարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ա. Հովսեփյան, Հ. Ստեփանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ սահմանադրական իրավունքի կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law