Հարկային քաղաքականությունը և նրա կատարելագործումը ագրարային ոլորտում - Մխիթարյան, Ազատ Վարազդատի / Mkhitaryan Azat (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2005)
Հարկաբյուջետային հարաբերությունների հիմնախնդիրերն արդիական ու հրատապ են եղել պետության առաջացման ու զարգացման պատմական ժամանակաընթացքում, հասարակա-քաղաքական բոլոր համակարգերում: Սկսած անտիկ աշխարհից պետության հարկային համակարգի ձևավորման աղբյուրների, տեսակների, գործառույթների, կառուցվածքի և սկզբունքների վերաբերյալ իրենց մոտեցումներն են արտահայտել մեծագույն մտածողները, տնտեսագետները և քաղաքական գործիչները / Диссертация посвящена экономическим и управленческим проблемам сельского хозяйства и налоговой политики в контексте общей экономическои политики Республики Армения
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ռ. Ներսիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Բ. Բոստանջյան, Գ. Ֆ. Կիրակոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 31 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics