Էպիկական կերպարի ստեղծման չափումները - Սանթոյան, Մելս Գևորգի / Santoyan Mels (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2002)
Ատենախոսության առարկան՝ էպիկական կերպարն է, ստեղծման արվեստի առանձնահատկությունները՝ դրված «չափումներ» պայմանական տերմինի տակ / Предметом исследования является эпический образ, особенности мастерства его создания, которые нами определены как «измерения»
ժ.01.02 «Նորագույն շրջանի հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Զաքարյան, Ն. Ադալյան, Լ. Մնացականյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies