Արդարադատության խորհրդի կազմավորման և գործունեության հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում (իրավահամեմատական վերլուծություն) / The problems of formation and activity of council of justice in the Republic of Armenia (a comparative legal analysis) - Առաքելյան, Առաքել Արտակի / Arakelyan Arakel (Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Ժողովրդավարության հաստատման, իրավունքի գերակայության, օրենքի իշխանության վրա հիմնված պետության կառուցման համար անհրաժեշտ է այդ նպատակներին համահունչ և արդյունավետ գործող պետական մարմինների համակարգի ստեղծում, իսկ դատարանի` որպես պետական մարմնի անկախության հիմնական գրավականը, դատավորների նշանակման անկողմնակալ, արդարացի և թափանցիկ համակարգ ունենալն է, ինչի շնորհիվ կբարձրանա նաև դատական համակարգի նկատմամբ հասարակության վստահությունը / Изучение деятельности данного органа даст нам возможность понять реальное течение осуществления вопросов, поставленных перед Советом Правосудия РА, продуктивность деятельности последнего, существующие недостатки, подходы и точки зрения в отношении них зарубежных стран, накопленный наилучший опыт и эффективные методы разрешения задач / The study of this entity’s activity will allow to understand the real course of realization the problems to be solved by the Council of Justice of the Republic of Armenia, the latter’s activity efficiency, the shortcomings and omissions available, the approaches and view points of foreign countries, the best experience and efficient problem solving versions
ԺԲ.00.04 «Դատավարական իրավունք (դատարանակազմություն, քաղաքացիական դատավարություն, քրեական դատավարություն, կրիմինալիստիկա, դատական փորձաքննություն, փաստաբանություն, օպերատիվ-հետախուզական գործունեության տեսություն)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է եվրոպական կրթական տարածաշրջանային ակադեմիայի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Մ. Բադիրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Դիլբանդյան, Ա. Ռ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն` ՀՀ դատախազության դպրոց ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law