Միջազգային քաղաքականության սուբյեկտների կարգավիճակի արդի հիմնահարցերը - Մարտիրոսյան, Արթուր Մելսիկի / Martirosyan Arthur (Երևանի պետական համալսարան, 2005)
Ժամանակակից աշխարհի քաղաքական գործընթացները, քաղաքագիտության և նրա հարակից գիտությունների՝ այդ թվում սոցիոլոգիայի, իրավագիտության, փիլիսոփայության, միջազգային հարաբերությունների տեսության և մի շարք միջառարկայական գիտությունների քաղաքական սոցիոլոգիայի, քաղաքական հոգեբանության, կրատոլոգիայի զարգացման ներկա միտումները խնդիր են դնում քաղաքական գիտության զարգացման շրջանակներում այնպիսի նոր ոլորտների ուսումնասիրության, որոնք մինչև վերջին ժամանակներս չէին հանդիսանում քաղաքագետների հետաքրքրության առանցքային խնդիր / Исследование политического статуса субъектов международной политики, выявление и типология их основ, научный анализ и оценка социально-политической роли и взаимосвязей субъектов наиболее актуальны в наши дни
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և պրոցեսներ» մասնագիտությամբ քաղաքագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ս. Թումանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Քեռյան, Ա. Մ. Բաբաջանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science