Генетические аспекты периодической болезни у армян / Պարբերական հիվանդության գենետիկական ասպեկտները հայերի մոտ - Հայրապետյան, Հասմիկ Սուրենի / Hayrapetyan Hasmik (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2002)
Одной из наиболее актуальных проблем современной медицинской генетики является молекулярная диагностика и идентификация генных и хромосомных мутаций, приводящих к развитию наследственной патологии / Ընտանեկան միջերկրածովային տենդը կամ պարբերական հիվանդությունը (ՊՀ) աուտոբորբոքային հիվանդություն է որը բնութագրվում է տենդի ինքնասահմանափակվող միջադեպերով և օրգանիզմում տեղայնացված բորբոքային պրոցեսներով, որոնց պատճառը MEFV գենի աուտոսոմ-ռեցեսիվ ճանապարհով ժառանգվող մուտացիաներն են
Գ.00.15 «Գենետիկա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Թ. Ֆ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ L. Մ. Եպիսկոպոսյան, Ս. Ս. Գամբարով, Վ. Մ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան բժշկական համալսարան, մանկաբուժության ամբիոն թիվ 1, Պարբերական հիվանդության հետազոտման հանրապետական մանկական գիտա-մեթոդական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 47 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology