Հրամայական եղանակը հին հայերենում - Յուզբաշյան, Աշխեն Լյուդվիգի / Yuzbashyan Ashkhen (ՀՀ ԳԱԱ Հ․ Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2007)
Հին հայերենի բայական համակարգի ամբողջական վերլուծությունը հիմք է հանդիսանում բայական համակարգի հետագա փոփոխությունների և լեզվի զարգացման միջին և նոր շրջաններում նրանց դրսևորումների ճշգրիտ և ամբողջական մեկնաբանության / Всесторонний анализ глагольной системы древнеармянского языка послужил основой для достоверного и исчерпывающего истолкования не только последующих изменений в системе глагольного словоизменения, но и в целом развитие языка в средний и новый периоды
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ս. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ս. Հովսեփյան, Ա. Վ. Գալստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics