Ֆուրֆուրոլ պարունակող ջրերի ակտիվացված ածխով և ցեոլիտներով մշակման գործընթացի հետազոտումը / Conclusion investigation furfural containing water treatment process with activated carbon and zeolites - Էյդան Ղազի / Eidan Ghazi (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Արագ տեմպերով աճող արդյունաբերությունը, քաղաքային տնտեսությունը, գյուղատնտեսական արտադրությունն ունեն ջրի զգալի պահանջ, սակայն ջրային պաշարները սահմանափակ են / Фурфурол является ядовитым и канцерогенным веществом, однако широко используется в нефтехимических технологиях и в фармацевтике / Furfural–a valuable chemical product is used in the manufacture of plastics, synthetic fibers, paints, medicines
ԻԴ.04.01 «Երկրաբնապահպանություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Գ. Հ. Թորոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Գևորգյան, Ա. Վ. Թադևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն` ՀՀ ԳԱԱ ընդհանուր և անօրգանական քիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science