Ֆիրդուսու «Շահնամեի» առնչությունները Հոմերոսի «Իլիականի» և «Ոդիսականի» հետ / The relationship between "Shahnameh" and Homer's "Iliad" and "Odyssey" - Լաք, Իրան Զիայի / Lak Iran (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2012)
Անպատճառ հարիր չէ խոսել այն մասին, թե Հեքիմ Աբոլղասեմ Ֆիրդուսու Շահնամեն եղել է պարսկականության և հնագույն իրանցների մտածելակերպ խորհրդանիշը, քանի որ այդ հանգամանքը բավականին ակնհայտ և անառարկելի է / "Шахнаме" яркое свидетельство национального своеобразия Ирана. Это литературный шедевр в форме эпической поэмы, раскрывающей историю страны / Shahnameh is the evidence to the national identity of Iran. It is a literary masterpiece in the form of epic which covers the history of a nation. Ferdowsi is not only the greatest poem of Iranians; he is also the most important historic figure of Iran
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Իսահակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ռ. Մատինյան, Ս. Լ. Ստեփանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies