Արտաոսկրածուծային էրիթրոպոեզի ախտաբանական գործընթացների հետազոտությունը խոզերի աֆրիկյան ժանտախտի դեպքում /A study of pathological processes of extramedullary erythropoiesis during African swine fever - Միսակյան, Ալլա Էդիկի / Misakyan Alla (ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ, 2016)
Խոզերի աֆրիկյան ժանտախտը (ԽԱԺ) խոզերին բնորոշ վիրուսային հիվանդություն է, որի բուժման և կանխարգելման բացակայությունը բերում է կենդանիների զանգվածային մահվան, ինչը լուրջ սոցիալ-տնտեսական խնդիր է ամբողջ աշխարհում / Популяционный анализ основных клеток паренхимы селезенки свиней показал, что в контроле эритроидные клетки составляют около 6.0% от популяции ядерных клеток селезенки, но в динамике африканской чумы свиней (АЧС) их количество меняется / Cells population analysis of the pigs spleen parenchyma showed that erythroid cells constitute about 6.0% in all the population of spleen nucleated cells in control, but the dynamics of African swine fever (ASF) it number is changing from the 4th day post infection (dpi)
Գ.00.03 «Մոլեկուլայի և բջջային կենսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսա-բանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում: Գիտական ղեկավար՝ Ե. Մ. Կարալովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Ա. Ղազարյան, Մ. Պ. Լազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 141 էջ, սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology