Тенденции развития методических теорий билингвизма на современном этапе / Երկլեզվության մեթոդական տեսությունների զարգացման միտումներն արդի փուլում - Գյոդակյան, Մարգո Օնիկի / Gyodakyan Margo (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Фактически нет ни одной проблемы в методике преподавания иностранных языков, которая не имела бы прямое или косвенное отношение к проблемам билингвизма / Երկլեզվության հիմնախնդիրը, ձևավորվելով լեզվաբանության, հոգելեզվաբանության շրջանակներում, առանցքային նշանակություն ունի օտար լեզուների դասավանդման մեթոդիկայի կայացման գործում
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (անգլերեն լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Կ. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Մ. Եսաջանյան, Ս. Ա. Ազիզյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուս-հայկական (Սլավոնական) պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy