Влияние нового гипоталамического цитокина на утилизацию ¹⁴С-глюкозы и захват ¹⁴С-глутаминовой кислоты при синдроме длительного раздавливания / Հիպոթալամուսային նոր ցիտոկինի ազդեցությունը ¹⁴C- գլյուկոզի յուրացման և ¹⁴C-գլուտամինաթթվի կլանման վրա երկարատեվ ճզմման - Մարուխյան, Գարեգին Լևոնի / Marukhyan Garegin (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2000)
Синдром длительного раздавливания (СДР) является сложным патологическим процессом, развивающимся после продолжительного раздавливания мягких тканей в результате природных катаклизм или технических катастроф / Երկարատև ճզմման համախտանիշը ուղեկցվում է ¹⁴C-գլյուկոզի յուրացման արագության մեծացմամբ առնետի ուղեղում, սրտում, լյարդում և նվազեցմամբ երիկամներում
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի աճվան կենսաքիմիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ա. Ա. Գալոյան, Գ. Ս. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ս. Գևորգյան, Կ. Լ. Մանուկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology