Хищные клещи семейства Phytoseiidae Армении (биоразнообразие и меры борьбы с растительноядными клещами) / Հայաստանի Phytoseiidae ընտանիքի գիշատիչ տզերը (կենսաբազմազանություն և պայքարի միջոցներ բուսակեր տզերի դեմ) - Դիլբարյան, Կիմիկ Պավելի / Dilbaryan Kimik (ՀՀ ԳԱԱ, 2011)
Научные исследования, посвященные защите растений от вредителей, болезней сорняков позволяют весьма существенно увеличить урожайность сельскохозяйственных культур, и в связи с этим, имеют особую актуальность / Բույսերի պաշտպանության համակարգում վնասատուների դեմ պայքարում լայնորեն կիրառվում Է քիմիական մեթոդը
Գ.00.08 «Կենդանաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոնում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Լ. Թերլեմեզյան, Վ. Ա. Դավիդյանց, Մ. Ա. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 32 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology