Костный матрикс в комплексном лечении несросшихся переломов как индуктор остеогенеза замедленной консолидации и ложных суставов длинных костей / Ոսկրային մատրիքսը որպես օստեոգենեզի ինդուկտոր, երկարավուն ոսկրերի դանդաղ սերտաճող, չսերտաճած կոտրվածքների և կեղծ հոդերի համալրային բուժման դեպքում - Ղարիբյան, Էդուարդ Սարգսի / Gharibyan Eduard (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 1994)
Актуальность проблемы лечения замедленной консолидации, несросшихся переломов и ложных суставов длинных костей обусловлена многими факторами / Երկայնակի ոսկորների դանդաղ սերտաճող, չսերտաճած կոտրվածքների և կեղծ հոդերի բուժման արդիականությունը կասկածից վեր է
ԺԴ.00.22 «Վնասվածքաբանություն և օրթոպեդիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ Երևանի Ք. Ա. Պետրոսյանի անվան վնասվածքաբանությոան և օրթոպեդիայի ԳՀԻ-ում ; Գիտական ղեկավարներներ՝ Ի. Ա. Հովսեփյան, Վ. Պ. Այվազյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Մուշեղյան, Ա. Ա. Աստվածատրյան, Լ. Ն. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Ա. Լ. Միքայելյանի անվան վիրաբուժության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 63 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences