Հայաստանի խորհրդայնացման հիմնահարցը հայ պատմագրության մեջ / The problem of sovietization of Armenia in Armenian historiography - Ազատյան, Արա Կամոյի / Azatyan Ara (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2020)
Խորհրդային իշխանության տարիներին պատմագիտությունը Հայաստանում գտնվում էր գաղափարական կապանքների մեջ և չուներ զարգացման լայն հնարավորություններ / Диссертация посвящена одному из важнейших событий в современной армянской истории проблеме советизации Армении / The dissertation is dedicated to one of the most important events in the history of the modern Armenian period, the issue of the sovietization of Armenia
Է.00.05 «Պատմագրություն, աղբյուրագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Հակոբյան, Կ. Վ. Ալեքսանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History