Влияние различных стрессовых факторов на белковые фракции и ДНК дрожжей / Ստրեսային տարբեր գործոնների ազդեցությունը խմորասնկերի սպիտակուցային ֆրակցիաների և ԴՆԹ-ի վրա - Նավասարդյան, Լիպարիտ Հայրապետի / Navasardyan Liparit (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2003)
Живые организмы обладают большими приспособительными возможностями, позволяющие им выживать в экстремальных условиях / Քաղցած խմորասնկերի նորմալ սնուցումը վերականգնելուց հետո ջրալուծ սպիտակուցների կենսասինթեզն ընթանում է ազոտի էկզոգեն, և համեմատաբար ավելի ինտենսիվ էնդոգեն աղբյուրի հաշվին
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Մ. Ա. Դավթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Թ. Կարապետյան, Գ. Ա. Գևորգյան, Մ. Ա. Սիմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology