Исследование и оптимизация технологических процессов и режимов работы второго контура АЭС с водо-водяными реакторами / Ջրա-ջրային ռեակտորներով ԱԷԿ-ի երկրորդ կոնտուրի տեխնոլոգիական պրոցեսների և աշխատանքային ռեժիմների ուսումնասիրությունը և լավարկումը - Եղոյան, Էդուարդ Աշոտի / Eghoyan Eduard (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2004)
В настоящее время в Республике Армения одной из важнейших проблем энергетики является обеспечение высокой экономичности и надёжности эксплуатации электростанций / Ատենախոսությունում դիտարկվում է ջրա-ջրային ռեակտորով ատոմային էներգաբլոկի երկրորդ կոնտուրի տեխնոլոգիական պրոցեսների մաթեմատիկական մոդելավորման և աշխատանքային ռեժիմների ուսումնասիրության և լավարկման խնդիրը
Ե.14.03 «Ջերմաէներգետիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ո. Զ. Մարուխյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Թ. Արշակյան, Հ. Ա. Հովսեփյան Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայատոմ»ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology