ՀՀ տարածքի ժամանակակից ռելիեֆի և երկրակեղևի խորքային կառուցվածքի կապերի բացահայտումը նորագույն տեկտոնիկայի ուսումնասիրման նպատակով / Revealation of interrelations between modern relief and earth crust deep structure of the territory of RA for the purposes of researching of neotectonics - Սարգսյան, Ռուդոլֆ Սուրենի / Sargsyan Rudolf (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2016)
ՀՀ տարածքը գտնվելով Ալպ-Հիմալայան ակտիվ լեռնակազմական գոտում աչքի է ընկնում երկրաբանական բարդ կառուցվածքով / Территория Армении, находясь в поясе Альп-Гималайского активного горообразования, выделяется сложной геологической структурой / The territory of Armenia is distinguished by complex geological structure being in Alp-Himalayan active orogen belt
ԻԴ.01.08 «Երկրաֆիզիկա, օգտակար հանածոների որոնման երկրաֆիզիկական մեթոդներ» մասնագիտությամբ երկրաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Ա. Նազարովի անվան երկրաֆիզիկայի և ինժեներային սեյսմաբանության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար` Վ․ Ռ․ Բոյնագրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Լ․ Ա․ Հախվերդյան, Ա․ Ս․ Սարդարյան ; Առաջատար կազմակերպություն` ՀՀ ԱԻՆ «Սեյսմիկ պաշտպանության հյուսիսային ծառայություն» ՊՈԱԿ ; Ատենախոսություն՝ 108 էջ, սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science