Восстановление речи при афазии у билингвов / Երկլեզու անձանց խոսքի վերականգնումը աֆազիայի ժամանակ - Պայլոզյան, Ժաննա Հարությունի / Pailozyan Zhanna (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 1996)
Целью исследования является совершенствование процесса восстановления речи билингвов с афазическими расстройствами и изыскание резервов повышения уровня их реабилитации / Ատենախոսության թեման ժամանակակից լոգոպեդիայում ունի մեծ արդիականություն, որը պայմանավորված է երկլեզու անձանց խոսքի վերականգնման նոր, յուրահատուկ մեթոդների մշակմամը և կիրառմամը
ԺԳ.00.03 «Հատուկ մանկավարժություն (տիֆլոմանկավարժություն, սուրդոմանկավարժություն և օլիգոֆրենոմանկավարժություն, լոգոպեդիա, էրգոթերապիա)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ն. Ազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Օ. Կոստանյան, Վ. Գ. Խալաթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ աղետների նյարդագիտության ԳՀ կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy