Մեսրոպ արքեպիսկոպոս Սմբանտյանցի վիմագրագիտական գործունեությունը / The epigraphical activity of Mesrop archbishop Smbatyants - Ադամյան, Սուսաննա Խաչատուրի / Adamyan Susanna (ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ, 2017)
Հայագիտության զարգացման գործում մեծ ավանդ ունեն XIX դարի հայ ճանապարհորդ-տեղագիրները, որոնք իրենց շրջագայությունների ընթացքում գրառել ու կորստից փրկել են պատմամշակութային արժեք ներկայացնող մեծաքանակ նյութ / В ХХ веке армянские топографы внесли большое вложение в развитие арменоведения / The surveyors of XIX century greatly contributed to the development of Armenian studies
Է.00.03 «Հնագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Մ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ա. Մաթևոսյան, Դ. Հ. Միրիջանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պատմության թանգարան հնագիտության բաժին ; Ատենախոսություն՝ 167 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History