Оптимальная тактика ведения ургентных гинекологических больных применением эндоскопической техники / Անհետաձգելի գինեկոլոգիական հիվանդների վարման լավագույն գործելակերպը էնդոսկոպիկ տեխնիկայի կիրառմամբ / Best tactics for care of urgent gynecological patients by means of endoscopic technique - Աբրահամյան, Լուսինե Ռազմիկի / Abrahamyan Lusine (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2002)
Несмотря на определенные успехи в профилактике и лечении неотложных гинекологических заболеваний наблюдается высокая летальность, частые послеоперационные осложнения из-за несвоевременной диагностики и неадекватной помощи при ургентных гинекологических патологиях / Աշխատանքի նպատակը հանդիսացել է անհետաձգելի գինեկոլոգիական հիվանդների ախտորոշման և վարման լավագույն գործելակերպի ընտրությունը ժամանակակից էնդոսկոպիկ տեխնիկայի կիրառման միջոցով / The goal of the thesis has been to select the best tactics for diagnosis and care of urgent gynecological patients by the use of contemporary endoscopic technique
ԺԴ.00.01 «Մանկաբարձություն և գինեկոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ ԱՆ պերինատոլոգիայի, մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի կենտրոնի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Աբրահամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Բեգլարյան, Ա. Ռ. Մելիքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ մոր և մանկան առողջության պահպանման գիտահետազոտական կենարոն ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences