Խորհրդային Հայաստանը անդրկովկասյան դաշնության համակարգում (1922-1936թթ.) - Սահակյան, Աշոտ Լևոնի / Sahakyan Ashot (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2000)
Սույն աշխատության նպատակն է հանգամանալի ու բազմակողմանի ուսումնասիրել և գիտականորեն ընդհանրացնել 1922-1936թթ. Անդրֆեդերացիայի կազմում ԽՍՀՄ-ի մեջ մտնող Խորհրդային Հայաստանի տեղն ու դերը երկրամասային ընդհանուր համակարգում, հանրապետության և անդրկովկասյան կառույցների փոխհարաբերությունները, զարգացման միտումները / В диссертации делается попытка обоснованно и всесторонне изучить и обобщить один из главных периодов новейшей истории армянского народа-становления и развития Советской Армении в системе Закавказской Федерации в 1922-1936гг
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. Ավետիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Գեղամյան, Ա. Ս. Վիրաբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտի հայոց պատմության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History