Իրավապահ մարմինների նախկին աշխատակից դատապարտյալների քրեաիրավական և քրեակատարողական բնութագիրը / Criminal-legal and penal characteristics of convicted former employees of law enforcement bodies - Զիլֆիմյան, Դավիթ Հակոբի / Zilfimyan Davit (Երևանի պետական համալսարան, 2020)
Հայաստանի պետաիրավական համակարգի զարգացման արդի շրջանն աչքի է ընկնում դրա նորմատիվ-իրավական հիմքերի արմատական բարեփոխումներով: Դրանք հետապնդում են հանցավորության դեմ պայքարի ուժեղացման, հանցավոր ենթամշակույթն արմատախիլ անելու նպատակներ, այդ թվում՝ քրեակատարողական հիմնարկներում / В условиях усиления борьбы против преступности, в особенности коррупции криминальной субкультуры a также, принимая во вниманию значение международного опыта этой сфере, когда в европейских странах нет порядка раздельного содержания осужденных бывших сотрудников правоохранительных органов и специальных уголовно-исполнительных учреждений, звучат предложения об их упразднении в нашей стране / In the context of the strengthening of the fight against crime, in particular corruption and the criminal subculture, the methodological significance of international experience in this area, when in European countries there is no procedure for the separation of convicts, former employees of law enforcement agencies and special penal institutions, proposals are made to abolish them in our
ԺԲ.00.05 «Քրեական իրավունք, քրեակատարողական իրավունք և կրիմինալոգիա» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Մ. Խաչիկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ L. Զ. Թադևոսյան, Ա. Հ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ արդարադատության ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law