Անգլերենում ֆրանսերենից փոխառված բառերի յուրացման ընթացքը XVII-XVIII դարերում (բառարանային լեզվանյութի հիման վրա) - Գալստյան, Անահիտ Հայրապետի / Galstyan Anahit (Երևանի պետական համալսարան, 2002)
Յուրաքանչյուր լեզվի ուրույն նկարագիրը պայմանավորված է տարբեր գործոններով, որոնց շարքում, թերևս, ամենաէականներն են լեզվի ծագումը և այլ, մերձակից ու ոչ մերձակից լեզուների հետ նրա փոխհարաբերություններն ու փոխներգործությունները / Реферируемая диссертация посвящена исследованию одной из важных проблем в области современной филологии к проблеме ассимиляции французских заимствований
Ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի անգլիական բանասիրության ամբիոնում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ն. Բարաթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Բարլեզիզյան, Ն. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու պետական մանկավարժական ինստիտուտի օտար լեզուների ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics