Разработка нелинейной следящей системы для контроля загрязненности атмосферы / Մթնոլորտի աղտոտվածության վերահսկման ոչ գծային հետևող համակարգի մշակում - Սարգսյան, Գրիգոր Կարլենի / Sargsyan Grigor (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2004)
Как известно, следящие приводы имеют различные сферы применения. Создание эффективных систем контроля загрязненности атмосферы на сегодняшний день является одной из важнейших задач экологии / Առաջարկվել է շարժաբերի հաշվարկի եղանակ, որը թույլ է տալիս ընտրել շարժման առաջադրված օրենքն ապահովող նվազագույն հզորությամբ կատարողական շարժիչ՝ հաշվի առնելով համակարգի ելքային լիսեռի վրա օգտակար բեռի, մածուցիկ շփման և շարնիրային մոմենտի միաժամանակյա ազդեցությունը
Ե.13.01 «Կառավարում, կառավարման համակարգեր և դրանց տարրերը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Պ. Ա. Մաթևոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ա. Գրիգորյան, Գ. Գ. Եղիազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն «Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems