Աշնանացան գարու համաշխարհային հավաքածուի սորտանմուշների ուսումնասիրությունը Արարատյան հարթավայրի նախալեռնային գոտու պայմաններում - Պետրոսյան, Գառնիկ Գերասիմի / Petrosyan Garnik (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2006)
Գարին մարդու կողմից մշակվող ամենահին հացահատիկային մշակաբույսերից է: Հանրապետության Ազգային վիճակագրական ծառայության 2001-2006թթ. միջին տվյալներով հանրապետության աշնանացան գարու ցանքատարածությունները կազմում են 3000 հա / В Армении ячмень, после пшеницы, самая распространенная зерновая культура. В республике, в основном, возделывается яровой ячмень
Զ.01.02 «Բուսաբուծություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳՆ երկրագործության, բույսերի պաշտպանության գիտական կենտրոնի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Պ. Սեմերջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Ավագյան, Ց. Մ. Գալստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Գյումրիի սելեկցիոն կայան» ՊՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture