Разработка теоретических и технологических основ создания фрикционных безасбестовых композиционных материалов на полимерной основе / Պոլիմերային հիմքով ասբեստազերծ կոմպոզիտային շփական նյութերի ստեղծման տեսական և տեխնոլոգիական հիմունքների մշակումը - Մելիքսեթյան, Նորիկ Գալուստի / Meliksetyan Norik (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2009)
Ежегодно выпускаются миллионы тонн композиционных фрикционных полимерных материалов (КФПМ), предназначенных для тормозных устройств автотранспортных средств, железнодорожного транспорта, подъемно-транспортных машин, кузнечно- прессового и нефтеперерабатывающего оборудований и многих других фрикционных устройств / Աշխատանքի արդիականությունը հիմնավորված է ավտոմոբիլային և երկաթուղային տրանսպորտի զարգացմանը համահունչ արգելակային շփանյութերին ներկայացվող տեխնիկատնտեսական ու էկոլոգիական պահանջների խստացմամբ, ինչպես նաև ՀՀ կառավարության առջև դրված լուրջ և կարևոր խնդիրների այդ թվում տեղական հումքի և ռեսուրսների առավել արդյունավետ կիրառումով արտադրությունների ստեղծմամբ
Ե.16.01 «Նյութագիտություն և կոմպոզիցիոն նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ա. Կ. Պողոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ս. Հովսեփյան, Ն. Ա. Բազիկյան, Կ. Գ. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 31 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology