Повышение эффективности производственных осветительных систем по электромагнитной совместимости пульсации освещенности / Արտադրական լուսավորության համակարգերի արդյունավետության բարձրացում՝ ըստ լուսավորվածության բաբախումների էլեկտրամագնիսական համատեղելիության - Հարությունյան, Աշոտ Գրիգորի / Haruthunyan Ashot (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2008)
Изменение освещенности рабочих мест вызывает утомление людей и, как следствие, уменьшает производительность труда и ухудшает зрение / Միջին կարգի տեսողական աշխատանքների համար, սնող լարման ռացիոնալ հաճախությունը, տեխնիկատնտեսական հաշվարկների արդյունքներից ելնելով ընտրվել է f=400Ag
Ե.14.01 «էներգետիկ համակարգեր, համալիրներ և դրանց կառավարումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է «էներգետիկայի ինստիտուտ» Փբը-ում ; Գիտական ղեկավար՝ է. Գ. Կուրեննի ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Ա. Մելիքյան, Վ. Վ. Աթոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 15 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology