Создание информационной аналитической системы микроорганизмов-био деградантов полимеров / Պոլիմեր կենսաքայքայող մանրէների ինֆորմացիոն վերլուծական համակարգի ստեղծումը - Մարկոսյան, Ռուբեն Լևոնի / Markosyan Ruben (ՀՀ ԳԱԱ միկրոբիոլոգիայի ինստիտուտ, 2001)
В последние годы с нарастающими темпами увеличивается объем биологической информации, в и этой связи разработка и применение современных методов информатики и информационных технологий для ее хранения, обработки и анализа определили создание нового научного направления – биоинформатики / Վերջին տարիների ընթացքում զգալիորեն ավելացել են կենսաբանական, և մասնավորապես մանրէաբանության և կենսատեխնոլոգիայի բնագավառներում տեղեկատվության ծավալները
Գ.00.14 «Կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Աբովյան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ միկրոբիոլոգիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Է. Գ. Աֆրիկյան, Ս. Կ. Շուքուրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Շահինյան, Գ. Գ. Մարջանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ արդյունաբերության և առևտրի նախարարության «Կենսատեխնոլոգիայի ԳՀԻ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology