Полупрезидентализм на постсоветском пространстве / Կիսանախագահական կառավարման ձևը հետխորհրդային տարածաշրջանում / Semi-presidentialism in the post soviet region - Մարգարով, Ալեքսանդր Ալեքսանդրի / Markarov Alexander (ՀՀ ՊՆ Դ. Կանայանի անվան ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2009)
В качестве формы правления полупрезидентализм был крайне мало распространен еще два десятка лет назад.к концу восьмидесятых годов прошлого столетия лишь небольшое количество государств можно было отнести к числу стран с полупрезидентской формой правления / Կիսանախագահական կառավարման ձևը դեռևս երկու տասնամյակ առաջ բավական քիչ տարածում ուներ աշխարհում
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և գործընթացներ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ա. Հ. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ջ. Կիրակոսյան, Մ. Վ. Իլյին, Վ. Ս. Թումանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Յա. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 50 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science