Հանձնման (էքստրադիցիայի) գործընթացի կարգավորման առանձնահատկությունները ՀՀ քրեական դատավարությունում / Особенности регулирования процесса выдачи (экстрадиции) в уголовном судопроизводстве РА / The specific features of extradition under the criminal procedure code of the republic of Armenia - Մելիքյան, Գայանե Կարենի / Melikyan Gayane (Երևանի պետական համալսարան, 2023)
Ժամանակակից աշխարհում, երբ մարդկանց և կապիտալի տեղաշարժն արագացել և անգամ նախորդ տասնամյակի համեմատությամբ էապես հեշտացել է, զարգացել և իր սահմաններն է ընդլայնել նաև հանցավորությունը՝ հաճախ դուրս գալով կոնկրետ պետության սահմաններից և երբեմն ընդգրկելով նույնիսկ ամբողջական տարածաշրջաններ / В современных условиях мировой правовой системы открытие границ между государствами, упрощение визовых процедур приводит к тому, что количество граждан, пересекающих границы государств, увеличивается с каждым годом / The number of individuals crossing State borders increases in the current phase of the international legal order due to opening of borders, facilitation of visa procedures
ԺԲ.00.04 «Դատական իրավունք (դատարանակազմություն, քաղաքացիական դատավարություն, քրեական դատավարություն, վարչական դատավարություն, կրիմինալիստիկա, դատական փորձաքննություն, փաստաբանություն, օպերատիվ-հետախուզական գործունեության տեսություն)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Մ. Մելքոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Դիլբանդյան, Ա. Կ. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ՆԳՆ կրթահամալիր ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law