Ամառացան վարունգի կենսամորֆոլոգիական առանձնահատկությունները և մշակման տեխնոլոգիան ՀՀ Արարատյան հարթավայրի պայմաններում - Էվոյան, Արսեն Վասիլի / Evoyan Arsen (ԿԳՆ Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 2003)
Արարատյան հարթավայրը բանջարային մշակաբույսերի ինտենսիվ արտադրության հիմնական գոտին է / Впервые в условиях Араратской равнины изучено влияние площади питания и сроков посева огурцов в летне-осенний период на продуктивность растений и качество семян
Զ.01.02 «Բուսաբուծություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երկրագործության և բույսերի պաշտպանության գիտական կենտրոնի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Գ. Ա. Ղարիբյան, Ս. Պ. Սեմերջյան ;Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Մ. Ներսիսյան, Ա. Շ. Մելիքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Բանջարաբոստանային և տեխնիկական մշակաբույսերի գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture