Тауберовы теоремы, представления и устойчивость для счетно параметрических распределений с правильным изменением / Կանոնավոր փոփոխումով տաուբերյան թեորեսներ, ներկայացումներ և կայունություն հաշվելի պարամետրական բաշխումների համար / Tauberian Theorems, representations, and stability for countably parametric distributions with regulary variation - Արզումանյան, Ստեփան Կարենի / Arzumanyan Stepan (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2011)
Теория правильно меняющихся (IM) функций одной действительной переменной - один из разделов математического анализа / Ատենախոսությունը նվիրված է (-p )1≤ p +∞ ցուցիչով, ասիմպտոտիկորեն հաստատուն դանդաղ փոփոխվող բաղադրիչով, դեպի ներքև լոգուռուցիկ, վերջավոր և հաշվելի պարամետրական կանոնավոր փոփոխվող {Pn}∞0 հաճախականային բաշխումների համար կայունության մետրիկական խնդիրների դրվածքներին և լուծմանը, {Pn}∞0 - ի տարբեր պարամետրացումների համեմատմանը, հաճախականային բաշխումների դեդիսկրետացման և դիսկրետացման մեթոդների մշակմանը / The Dissertation is devoted to formulation and solution, to comparison of {Pn}∞0 's different parameterizations, to development of frequency distributions' dediscretization and discretization methods for regularly varying frequency distributions {Pn}∞0 with exponent(-p )1≤ p +∞ and with constant slow varying component, which are log-downward convex in finite and infinite parametric cases
Ա.01.01 «Մաթեմատիկական անալիզ» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ա. Դանիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Գ. Գրիգորյան, Ա. Հ. Առաքելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Թբիլիսիի Ի. Ջավախիշվիլու անվան պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics